Ο Δημήτρης Αδάμ μιλά για το Bsmark, το πρώτο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο στην Ελλάδα.
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ
Ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους στα ελληνικά βραβεία επιχειρηματικότητας και φιλοδοξούν να είναι οι νικητές του διαγωνισμού, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν τον Μάιο.
Ο Δημήτρης και ο Διονύσης Αδάμ, δημιουργοί του Bsmark, του πρώτου επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου στην Ελλάδα, οραματίζονται τη μετά – Facebook και LinkedIn εποχή και προσφέρουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όσων αναζητούν εργασία, ή θέλουν να προβάλλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, δημοσιεύοντας το βιογραφικό τους και το δικό τους portfolio σε μια επαγγελματικά προσανατολισμένη διαδικτυακή κοινότητα.
«Το BsMark ήταν μια ιδέα της στιγμής. Ήμασταν και οι ίδιοι χρήστες κοινωνικών δικτύων και θέλαμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο μέσω του οποίου να μπορεί κάποιος να εκφραστεί επαγγελματικά», λέει στο fortunegreece.com ο Δημήτρης ο οποίος μαζί με τον αδερφό του, Διονύση, βρίσκονται επί ποδός για να επικοινωνήσουν όσο μπορούν περισσότερο το Bsmark και απευθύνουν πρόσκληση σε όποιον επιχειρηματία ενδιαφέρεται να επενδύσει σε ένα μέσο το οποίο έχει προοπτική ανάπτυξης. Τα έσοδα θα προέλθουν κυρίως από την πώληση διαφημιστικού χώρου, από τη διοργάνωση επαγγελματικών συνεδρίων και την προσέλκυση χορηγιών.
Εν αντιθέσει με το Linkedin, το Bsmark προσφέρει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους γνωρίζουν ελληνικά και αγγλικά σε Ελλάδα και εξωτερικό ανεξαρτήτως ιδιότητας και ηλικίας, αρκεί να διατηρούν ένα σοβαρό προφίλ. Χρειάστηκε περίπου ενάμισης χρόνος δουλειάς μέχρι να «ανέβει» το BsMark και να γίνει ευρέως γνωστό. «Το στήσαμε με τη βοήθεια φίλων προγραμματιστών, και φυσικά με πολλές εργατοώρες».
Τα πράγματα κυλούν ανέλπιστα καλά για τα δύο αδέρφια και το δίκτυό τους αποκτά διαρκώς καινούριους χρήστες. Από την 1η Δεκεμβρίου του 2013 που έκανε το ντεπούτο του στον χώρο των social media και μέσα σε ένα τρίμηνο έχει ξεπεράσει τους 2.000 χρήστες, αριθμός που είχε τεθεί ως στόχος σε επίπεδο εξαμήνου. «Θα ήμουν ικανοποιημένος αν μέχρι το τέλος της χρονιάς ο αριθμός των χρηστών ανερχόταν στους 15.000».
Και γιατί όχι, όταν στη σύγχρονη κοινωνία δεν νοείται επαγγελματίας που να μην είναι δικτυωμένος ηλεκτρονικά με την αγορά εργασίας. «Η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να είναι ψυχρή. Αυτό που προσπαθούμε να δώσουμε στο κοινό μέσω του Bsmark είναι μια άλλη διάσταση στο επιχειρείν».
Τι είναι αυτό που κάνει το Bsmark να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα δίκτυα της κατηγορίας του; Η καινοτομία του συνίσταται στο ότι ο χρήστης μπορεί για πρώτη φορά στα χρονικά να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα με λειτουργίες drag & drop. Μπορεί δηλαδή να σχεδιάσει την επαγγελματική του ιστοσελίδα σαν να επεξεργάζεται ένα αρχείο word και να κατοχυρώσει ένα μοναδικό URL. Επιπρόσθετα, οι όποιες αγγελίες εργασίας αναρτώνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και το πιο σημαντικό είναι ότι γίνεται έλεγχος περιεχομένου, ώστε ο χρήστης να έχει ήσυχο το κεφάλι του ότι δεν θα δημοσιευτεί στον «τοίχο» του κάτι προσβλητικό.
Αρκούν τρία απλά βήματα για την εγγραφή και λίγη υπομονή για την εύρεση εργασίας. «Έχουν γίνει μέλη μας άνθρωποι από όλο τον κόσμο και αρκετοί από αυτούς μας έχουν ευχαριστήσει γιατί βρήκαν δουλειά».
Πώς τους αντιμετωπίζει όμως ο κόσμος όταν πληροφορείται ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο ελληνικής προελεύσεως κατά τα πρότυπα του LinkedIn; Σίγουρα η επιφυλακτικότητα είναι ένα στοιχείο, ωστόσο, η ανάγκη δημιουργίας ενός σοβαρού επαγγελματικού προφίλ γραμμένο στα ελληνικά -που εξυπηρετεί πολύ κόσμο- αλλά και οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξής του βάζουν στην άκρη τις όποιες αναστολές.
«Το ελληνικό κοινό δεν θα έλεγα ότι είναι επιφυλακτικό, αλλά ότι δεν γνωρίζει πώς να δικτυώνεται κοινωνικά. Έχει εκπαιδευτεί με έναν λανθασμένο τρόπο σ΄ αυτές τις λειτουργίες». Για τον Δημήτρη, όπως και για πολύ κόσμο, το Facebook αντιπροσωπεύει μια «χύμα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κοινωνική δικτύωση, η οποία συνοδεύεται από ψεύτικα προφίλ και απουσία αυστηρών ελέγχων. «Στο Facebook ένας σοβαρός επαγγελματίας σίγουρα θα χαθεί. Στο Bsmark απαγορεύεται το ανέβασμα περίεργων φωτογραφιών, οι χυδαιολογίες και τα ψεύτικα προφίλ».
Και τι σημαίνει Bsmark; Business Social Market μας εξηγεί ο Δημήτρης τονίζοντας πως το μπλε και κόκκινο χρώμα που κοσμούν το λογότυπο έχουν επιλεγεί εσκεμμένα. «Με το κόκκινο χρώμα στο Bs θέλαμε να δείξουμε τη δυναμική και τη ζωντάνια, ενώ τα μπλε γράμματα της λέξης mark, υποδηλώνουν την ελληνικότητα».
Source : http://news247.gr
0 comments:
Post a Comment