Εντυπωσιακές και σπάνιες φωτογραφίες μέσα από τον ναό όπου εκπαιδεύονται Σαολίν μοναχοί, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους (Pics + Vid)
Χρήστος Δεμέτης
"Τίγρης και δράκος", 'Ήρωας", "Ιπτάμενα στιλέτα", "Kill Bill". Το Kung fu εντυπωσίαζε και εντυπωσιάζει σε τέτοιο βαθμό που έχει αποτελέσει κατά καιρούς κεντρικό θέμα ταινιών που κάνουν θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ασκητική ζωή, η σωστή διατροφή και η πολύωρη άσκηση, αποτελούν το Α και το Ω της καθημερινότητας των μοναχών Σαολίν. Η ιστορία των ιδίων και των πολεμικών τεχνών τους ξεκινάει πριν από 1.500 χρόνια.
Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.
Οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν εξ αρχής Βουδιστές Μοναχοί, γεγονός που δεν τους επέτρεπε το φόνο. Όμως το σύστημά τους επέτρεπε να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς. Πολλές φορές οι τεχνικές τους έστρεφαν το όπλο του εχθρού πάνω του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη.
Η Τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική. Ο μοναχός Σαολίν, ο οποίος διέτρεχε την Κίνα εθεωρείτο ο κατεξοχήν ολοκληρωμένος άνθρωπος.
Tα βουδιστικά δόγματα των μοναχών Σαολίν αντιτίθενται λοιπόν στη βία. Σκοπός τους δεν είναι να πληγώνουν άλλους ανθρώπους, ούτε να δοξαστούν, αλλά περισσότερο να εκπαιδεύσουν το σώμα στην αυτο-παρατήρηση, να κυριαρχήσουν πάνω στις αισθήσεις και να αμύνονται σε βίαιες επιθέσεις, όταν η βία δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Για έναν μοναχό, η άσκοπη αφαίρεση της ζωής χωρίς λόγο, είτε ανθρώπου είτε ζώου, μπορεί να σημάνει το τέρμα της πνευματικής του πορείας.
Τα πραγματικά μυστικά του Τάγματος των πολεμιστών μοναχών Σαολίν παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά για όσους δεν ανήκουν στις τάξεις τους, όμως κατά καιρούς αφήνουν τους κοινούς θνητούς να πάρουν μία ιδέα της φιλοσοφίας και του τρόπου ζωής τους.
Πρόσφατα, ο φωτογράφος Rajat Chauhan μπήκε στο Shaolin Monastery της Κίνας και φωτογράφησε τους μοναχούς εν ώρα εκπαίδευσης.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εκπαίδευση των μοναχών:
Source : http://news247.gr
0 comments:
Post a Comment